Известие

Collapse
No announcement yet.

Пристъргва на пета :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пристъргва на пета :(

Здравейте, имам един въпрос, и понеже не съм в София, нямам как да отида в Клубния да я проверя.

Като съм на свободна по надолнище някъде и мина на 5-та, се чува пристъргване. Това е от 2-3 дена насам. Съединителя го натискам докрай. Значи, на 4-та също се случи 1-2 пъти, но е рядко. Ако мина на четвърта, и после на пета, без да отпускам съединителя, не пристъргва.

Та въпроса ми е - какво според вас може да е това, и дали евентуално е доста сериозно, та да търся сервиз в Бургас? или мога да карам още 500-600 км и да го погледна в София? Там ще имам 2-3 свободни дена и ще мога да мина.

ПОМОЩ
    Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

синхронизатор на 5-та предавка
    Volvo S80 2.0 T5 180hp
    Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
    Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от WhitePower
      синхронизатор на 5-та предавка
      а?

Comment

Карай бе кво ти пука. Само до 4-та
        А и нали искаш 159 фърляй я вече тази
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

имаш износен синхронизатор на 5-та предавка
          Volvo S80 2.0 T5 180hp
          Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
          Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

по-вероятно е да е малко маслото в скоростите
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Чекни си маслото вътре и според мен спокойно можеш да се върнеш до Сф. при корифеите
              Виж Алфата ...

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                по-вероятно е да е малко маслото в скоростите
                Хъх как малко масло ... преди месец го сменях при "корифеите"

@pr_00f, малко по малко бе, като я взема, ще видим. Искам 159, ама то ако със искане ставаше ...

Някой с идея къде в Бургас мога да отида и да ми проверят маслото и тоя синхронизатор ? Не обичам така аз да карам ... като нещо не е наред и бягам веднага да оправям.

Comment

синхронизатора не могат да ти го "проверят"
                  маслото насъкъде

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                    синхронизатора не могат да ти го "проверят"
                    маслото насъкъде
                    Е кво се прави тоз синхронизатор ? сменя се направо ли ми ако не е от него? А масло на скоростната кутия викаш се проверявало лесно?

Comment

зада го проверят трябва да разглобат кутията
                      виж си маслото
                      карай си и да не ти пука

Comment

Ако си имаш масло в кутията сичко си е на 6 ! Спокойно може да си караш...просто ще включваш 5а внимателно много полечка докато влезе сама и това е.
                        Виж Алфата ...

Comment

И аз имам същия проблем със пета и задна, сигурен съм че е синхронизатора, на едно пежо което исках дакупувам се оказа че ремонта струва около 300 лева, но като знам ценичките на Алфозите ме е страх да попитам...
                          по-добре провери маслото на скоростната кутия (отново) всичко се случва и карай докато се счупи (въпросното пежо бе карано 2 години със "хъркаща" трета..)
                          145 1.4 TS 99' EX
                          145 1.6 TS 99'

Comment

Първоначално публикувано от DeViL145
                            И аз имам същия проблем със пета и задна, сигурен съм че е синхронизатора, на едно пежо което исках дакупувам се оказа че ремонта струва около 300 лева, но като знам ценичките на Алфозите ме е страх да попитам...
                            по-добре провери маслото на скоростната кутия (отново) всичко се случва и карай докато се счупи (въпросното пежо бе карано 2 години със "хъркаща" трета..)
                            Абе няма да я оставя докато се счупи ... чуваш ли се Недопустимо. Ще звънна утре на Румен да го питам информативно ... ма ще видим де ... колата ми трябва много.

Първоначално публикувано от odisey
                            Ако си имаш масло в кутията сичко си е на 6 ! Спокойно може да си караш...просто ще включваш 5а внимателно много полечка докато влезе сама и това е.
                            Ми то хубу внимателно ама колкото и бавно да включвам, си пристъргва ...

Засега единствения вариант да не пристъргва е 4-та и после 5-та без отпускане на съединителя, иначе пробвах по всякакви начини, само този става.

Утре ще проверя маслото.

Comment

Въпрос ... колко литра побира скоростната кутия? Информативно? Уж знаех ма съм забравил малко

Comment

Working...
                              X